Januari 2022

Bij welke klachten laat ik mijn kind thuis?

verkoudheidsklachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
hoesten
benauwdheid of kortademigheid
koorts
plotseling verlies van reuk en/of smaak

Mag mijn kind – met bovenstaande klachten – na een negatieve zelftest weer naar school?
Ja, uw kind mag na een negatieve zelftest weer naar school.

Welke zelftest is geschikt?
Zelftesten die geschikt zijn om te gebruiken, herkent u aan een CE-logo op de verpakking.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen/zelftesten-en-het-coronavirus/geschikte-corona-zelftesten. Een aantal bekende merken die zelftest aanbieden die CE-markering hebben zijn: Biosynex, Roche 8, Flowflex, Beijing Lepu Medical Technology Co en MP Biomedicals.

Wat als ik mijn kind niet laat testen, hoe lang moet ik mijn kind dan thuis houden?
Als u uw kind niet laat testen om wat voor reden dan ook, dan hanteren wij op school het beleid van vermoedelijk COVID-19. Uw kind blijft dan thuis en kan pas na 10 dagen weer naar school, mits uw kind(eren) 24 uur klachten vrij zijn.

Ik ben zelf positief getest, mag mijn kind naar school?
Nee alle andere gezinsleden moeten ook in quarantaine.

Moet mijn kind 1,5 meter hanteren op school?
Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand hoeven te houden tot elkaar. En ook niet tot oudere kinderen en volwassenen. Het personeel zal echter zo veel mogelijk afstand bewaren.

Ik wil mijn kind naar de klas brengen, mag dat nog?
Nee vanwege de aangescherpte maatregelen op school, mag u uw kind afzetten bij de pionnen die op het kleuterplein staan.

Mag ik wel op het schoolplein wachten om mijn kind weer op te halen ‘s middags?
Ja dit mag. U kunt achter de pionnen plaatsnemen en op 1,5 meter van de andere ouders wachten totdat uw kind naar buiten komt.

Kan ik nog wel een afspraak met de leerkracht maken om het over de voortgang van mijn kind te hebben?
Als u een afspraak heeft op school (na schooltijd), dan dient u zich te registreren, handen te ontsmetten en een mondkapje te dragen in de school.  Vooralsnog hanteren wij dat alle gesprekken online plaatsvinden.

Mijn kind heeft in de taxi gezeten en nu is er iemand positief getest. Wat moet ik nu doen?
U dient uw kind te laten testen door de GGD.